Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
10 tanács az önbizalom növeléshez
  2022-09-05 21:24:24, hétfő
 
  1. Tárjuk fel a gyerekkori mintákat!
Mi történt gyerekkorunkban, aminek közel lehet mai énképünkhöz? Milyen volt a szüleinkhez való viszonyunk? Történt-e konkrét esemény, ami törést okozott? Térképezzük fel a múltat ahhoz, hogy tudjuk, hol kell változtatni.

2. A sikertelen próbálkozásokat töröljük fejünkből, csak a sikeres alkalmakra emlékezzünk!
Tegyünk úgy, mint az a humorista, aki kimegy a színpadra 100 viccel, és csak azt a néhányat tartja meg belőlük következő alkalomra, amelyen a közönség hahotázott. Legközelebb ezekhez tesz hozzá további vicceket, a sikerteleneket pedig örökre maga mögött hagyja. Érted, hogy hogyan működik az egész? Tanulunk, elbukunk, tanulunk, sikeresek leszünk! De nem kell csüggedni, ha nem megy minden elsőre, inkább próbáld meg újra, de akár másképpen!

3. "Tanuljunk ki" a rossz szokásainkból!
Félelmünk csak a kudarcokból és a visszautasításokból kialakult negatív szokás, de ezt le lehet vetkőzni. Ez fantasztikus hír, hiszen ahogy felvettük, úgy el is tudjuk hagyni. Korlátainkat legtöbbször szüleink ültetik belénk még gyerekkorunkban, amikor azt mondják, hogy neked ez nem fog sikerülni, ehhez túl sokat kell tanulni, ehhez túl sok pénz kell stb. Fogadd meg ezt a tanácsot: Ha ugyanazt csináljuk, mint ők, csak ellenkező előjellel, jó úton járunk.

4. Ne elemezgessük és kritizáljuk folyton magunkat!
A legtöbb ember hajlamos arra, hogy folyton mérlegre tegyék magát: mit csináltak jól és mit rosszul. Azonban az önelemzésre évente csak egyszer szánjunk időt. Aztán tűzzünk ki célokat és haladjunk azok irányába. Ilyen egyszerű.

5. Ne a múltbeli szerepeinknek akarjunk megfelelni!
A berögzült szokások miatt hajlamosak vagyunk mindig ugyanúgy reagálni, ha ismert, régi szituációkba kerülünk. Vessük le régi szokásainkat, és vegyük fel helyettük újakat, amelyek illenek új énképünkhöz.

6. Éljünk a mában! Nem számít, mi történt tegnap.
Az csak felkészülés, próbálkozás volt a mai sikereinkhez. Foglalkozzunk azzal, amiben éppen vagyunk, és ami még vár ránk. Végezzük el feladatainkat ennek megfelelően.

7. Változtassuk meg nézőpontunkat!
Ezzel az egyszerű módszerrel a problémák nagy része elmúlik. Miért? Mert ha nem látjuk a problémát, akkor nem is az.

8. Ne foglalkozzunk mások véleményével, csak tegyük a dolgunkat!
Honnan tudná egy másik ember, hogy mit kellene másképp csinálnunk? Ezt egyértelműen mi magunk döntjük el. Éppen ezért okosan válasszuk meg tanácsadóinkat, és csak annak a véleményét hallgassuk meg, aki építő hatással van ránk.

9. Nyugodtan hibázzunk!
A hiba ugyanis a célunk elérésének teljesen természetes velejárója. Bárki bármit mond, csak menjünk tovább. Ne hallgassunk azokra, akik szerint az életnek állóvízhez kellene hasonlítania.

10. Amiben ma rosszak vagyunk, az csupán egy lehetőség a tanulásra.
Ha valami nem sikerül, fogjuk fel úgy, hogy végre kiderült, miben kell fejlődnöd! Vedd személyes küldetésednek, hogy ezen a területen egy általad meghatározott időn belül fejlődni fogsz!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Címkék: próbálkozásokat, gyerekkorunkban, tanácsadóinkat, sikerteleneket, küldetésednek, szerepeinknek, feladatainkat, foglalkozzunk, szokásainkból, nézőpontunkat, meghatározott, szokásainkat, szituációkba, fantasztikus, elemezgessük, sikereinkhez, véleményével, egyértelműen, változtassuk, korlátainkat, hasonlítania, emlékezzünk, legközelebb, kudarcokból, próbálkozás, természetes, hallgassunk, megfelelően, felkészülés, kritizáljuk, énképünkhöz, legtöbbször, önelemzésre, térképezzük, szüleinkhez, változtatni, gyerekkori mintákat, szüleinkhez való, múltat ahhoz, sikertelen próbálkozásokat, sikeres alkalmakra, néhányat tartja, közönség hahotázott, sikerteleneket pedig, rossz szokásainkból, legtöbb ember, önelemzésre évente, múltbeli szerepeinknek, berögzült szokások, csak felkészülés, egyszerű módszerrel, problémák nagy,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ha így haladunk...  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  György napra  Beney Zsuzsa  S a dalok tanulsága  Az embernek a társa: hiányzik.  Föld napja április 22  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Jó éjszakát  Föld napja április 22  Szép estét kedves látogatóimna...  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Paul David Tripp Április 26  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Föld napja  Az elfogadásnak...  Fodor Ákos költő,  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Maradék idő  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Sokkal bölcsebb a természet,  A fák lelke  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Pillangó  Facebookon kaptam  Volt egy...  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  Paul David Tripp Április 25  Irgalom és ítélet  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vannak arcok  Beney Zsuzsa - Sirató  Két tekintet van  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Föld napja április 22  Ma a legtöbb civilizált ember ...  A fák lelke  Életművészet  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam Krisztinától  Környezetvédelem  Jó éjt  Facebookon kaptam Krisztinától  Nehezen engedem  Föld napja április 22  A világnak égető szüksége van ...  A végzet az  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Ma  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  A végzet az  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Gaál Viktor gondolata 
Bejegyzés Címkék
gyerekkori mintákat, szüleinkhez való, múltat ahhoz, sikertelen próbálkozásokat, sikeres alkalmakra, néhányat tartja, közönség hahotázott, sikerteleneket pedig, rossz szokásainkból, legtöbb ember, önelemzésre évente, múltbeli szerepeinknek, berögzült szokások, csak felkészülés, egyszerű módszerrel, problémák nagy, másik ember, véleményét hallgassuk, hiba ugyanis, célunk elérésének, életnek állóvízhez, általad meghatározott, próbálkozásokat, gyerekkorunkban, tanácsadóinkat, sikerteleneket, küldetésednek, szerepeinknek, feladatainkat, foglalkozzunk, szokásainkból, nézőpontunkat, meghatározott, szokásainkat, szituációkba, fantasztikus, elemezgessük, sikereinkhez, véleményével, egyértelműen, változtassuk, korlátainkat, hasonlítania, emlékezzünk, legközelebb, kudarcokból, próbálkozás, természetes, hallgassunk, megfelelően, felkészülés, kritizáljuk, énképünkhöz, legtöbbször, önelemzésre, térképezzük, szüleinkhez, változtatni, hallgassuk, viszonyunk, elérésének, véleményét, sikertelen, módszerrel, hahotázott, csinálnunk, hajlamosak, velejárója, megfelelni, alkalmakra, gyerekkori, állóvízhez, sikeresek, haladjunk, másképpen, előjellel, csináltak, felvettük, csináljuk, csüggedni, problémák, sikerülni, helyettük, berögzült, ellenkező, problémát, tanulásra, lehetőség, félelmünk, humorista, tanuljunk, fejlődnöd, fejünkből, területen, személyes, alkalomra, kialakult, válasszuk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4963
  • e Hét: 29854
  • e Hónap: 61340
  • e Év: 266041
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.